PUNTO cat

Espero que me disculpen aquellos que no sepan catalán porque este post está escrito en ese idioma.
Es una pequeña muestra de afecto a las personas que nacieron o viven en Cataluña entre los que me siento orgulloso de tener algunos buenos amigos.
El simpatico texto que va a continuación, enviado por Ramón Caba, colaborador habitual del Blog, hace referencia a los atributos masculinos y los multiples matices y acepciones, que pueden extraerse de una simple... bueno quizás no tan simple, palabra.
Sin más preambulos, y para que vean los catalanes que los madridistas no les guardamos rencor a pesar del 2 - 6, ahí va el texto en cuestión.

Un exemple de la riquesa del catalá, es el nombre d’accepcions d’una simple paraula, com por sser la molt coneguda i freqüentment utilitzada que fa referéncia als atributs masculins: COLLONS.
-Si va acompanyada d’un numeral, té significats molt diferents.
Així, UN significa car (val un colló); DOS significa valentia (té dos collons); i TRES significa menyspreu (m’importa tres collons).
-El verb canvia el significat: TENIR indica valentia (aquell té collons; però amb admiració pot significar sorpresa (té collons!); i amb afirmació significa enveja (quins collons que te!).
El verb POSAR indica un repte, sobretot segons on es posen (va posar els collons damunt de la taula!).
-El temps del verb utilitzat, canvia el significat de la frase:
Aix. el PRESENT indica molèstia o fàstic (No em toquis els collons!)
El REFLEXIU significa vagáncia (s’està tocant els collons!),
El IMPERATIU significa sorpresa (toca’t els collons!).
-Els prefixos i sufixos modulen el seu significat:
A expressa por (acollonit), DES significa riure (descollonar-se), UT indica perfecci. (collonut) i ASSOS indica indolència o abulia (collonassos).
-Les preposicions matisen l’expressió:
DE significa quantitat (feia un fred de collons) o també èxit (va anar de collons), PER significa voluntarietat (ho faré per collons!); FINS expressa el límit d’aguant (n’estic fins els collons!); AMB indica valor (és un home amb collons!); i SENSE indica covardia (és un home sense collons).
-El color, la forma, la polidesa o la mesura, també tenen significat
El color VIOLETA significa fred (em van quedar els collons morats!)
La FORMA significa cansament (tinc els collons quadrats);
El DESGAST indica experiència (en tinc els collons pelats!);
La MESURA expressa rancúnia (en tinc els collons plens!).
-La mida i la posició són importants:
La MIDA (els té ben grossos),
La POSICIÓ (els té ben posats)
Però hi ha una mida màxima que no es pot superar (té uns collons com un toro!).
Si s’ultrapassa la mida màxima, aleshores indica vagància o feixuguesa (li pengen, se’ls trepitja!).
També existeix una MIDA mínima: (de colló de mico).
-La INTERJECCIÓ significa sorpresa (collons!) o desengany (quan falles un de 20 cm.: collons!) i quan un t’empeny massa, no hi ha frase tan afortunada com dir-li: (ets un torracollons!.)
- Cientificament són molt importants, ja que en aquest lloc hi resideix la VOLUNTAT (ho farem de collons!) i d’aquí en surten les ordres (em surt dels collons!).
-L’estat an.mic queda molt ben reflectit: Així,
El DEPRESSIU diu: tinc els collons per terra,
El EUFÒRIC diu: em va sortir de collons!.
- Són molt importants en joieria: el Comandant d’Artilleria Antiaèria dels Castillejos, anomenat “el Perlas”, deia sempre: “Si esto es una formación, mis cojones son perlas”.
-Són signe de desaprovació, quan un diu una tonteria: Quina collonada!, i per als amants de la gastronomia, no hi ha res millor que finalitzar un bon sopar, tot i dient: RECOLLONS, quin sopar!.
-Finalment, ja que heu tingut la paciéncia d’escoltar-me o de llegir-me, permeteu-me acabar dient-vos:

SOU COLLONUTS!

Comentarios

  1. Una de las características de toda persona es la Creatividad, la facilidad de visualizar todo aquello que pasa alrededor nuestro y que trasmite un cierto aire de imaginación. Me estoy refiriendo sin lugar a dudas al autor de la página "Chanclas" hombre de mar y que pule los detalles al máximo, ofreciendonos una visión fotográfica general, ya sea con instantaneas propias o de otros autores, en el difícil "Arte del Buen Mirar".

    No acaba aquí dicha diseño de página al insertar comentarios pedagógicos. literarios, científicos de aplastante actualidad. Siendo dicha enlace un lugar entretenido y ameno.
    Felicidades "Chanclas, todo un placer

    ResponderEliminar
  2. Gracias Ramón. Creo que te has pasado pero siempre se agradece y sirve de estimulo para intentar mejorar.

    ResponderEliminar

Publicar un comentario

Gracias por dejar tu opinión. El blog es más valioso con ella.

Entradas populares